Grövelfiber Ekonomisk förening

Den 8 november 2012 träffades Per Bjälevik, Anders Persson, Kristina Hacker, Sven-Olov Waldal och Helena Andersson och gick igenom stadgar och hade sedan en konstituerande föreningsstämma och Grövelfiber Ekonomisk förening bildades med en interimstyrelse. Se ”Kontakt” i menyn för aktuell styrelse. Vi är nu godkända av Bolagsverket och har lagt ut protokoll och stadgar under ”Dokument” i menyn. Som ekonomisk förening har vi inga vinstintressen, utan vårt främsta mål att utveckla Gröveldalsområdet och erbjuda våra medlemmar fibernätanslutning som kan användas till bredband, TV och telefoni.

Vi tar nu emot era medlemsansökningar. Det kostar bara 100 kronor i insats samt 200 kronor i årlig medlemsavgift. Fullständiga villkor finns under ”Medlemsansökan” i menyn och i våra stadgar. Det är viktigt för oss och er att ni gör en medlemsansökan så fort ni kan, då vi håller på med en bidragsansökan till Länsstyrelsen Dalarna, Jordbruksverket och PTS. I den ansökan kommer vi att ansöka för maximalt 300 anslutna fastigheter och det är först till kvarn som gäller…

OBS! De fastighetsägare som inte är med från början (2013) och som senare skulle vilja ansluta sig till fibernätet kan inte räkna med att få ta del av de bidragsanslag vi ansökt om och kommer därmed att få betala en mycket högre anslutningsavgift. Det är nu som vi kan få upp till 70 procent av våra kostnader betalda med bidrag!

Vår ambition är nu att använda denna hemsida till att informera er om det fortsätta arbetet så fort vi har något nytt att meddela.

Kan tillägga att vi försökte först driva detta fiberprojekt inom Grövelsjöfjällen Turistförening (GTF) för att slippa bilda en ny föreningen med en massa extra arbete, som t.ex. separata stämmor, redovisning, deklarationer med mera. Tyvärr gick det inte att använda GTF då kraven från myndigheterna är att är att det måste vara en ekonomisk förening eller aktiebolag som ansöker och driver ett sådant här projekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.