Info till nya medlemmar inför fiberinstallation

Anslutningsbox ute och 10 meter fiberkabel

Arbetet pågår med grävning för nya medlemmar. I första hand sker samförläggning i samband med grävning för el i de nya exploateringsområdena, Västsätern (Valdalspers väg), Lövåsens fjällby samt Grövelfjällsområdet. Betr. övriga områden kan vi idag inte säga i vilken ordning grävning kommer att ske utan det får meddelas under hand. Det viktiga nu är att ni som har en bebyggd fastighet tydligt märker ut på fasaden var anslutningsboxen skall sitta samt borrar ett hål 1,0 till max 1,5 meter ovan mark enligt bifogade anvisningar, som lämnades ut i samband med etapp 1 (https://www.grovelfiber.se/2014/kopplingsbox-for-fastighetsanslutning/). Tänk på att hålet och den invändiga mediaomvandlaren bör sitta ganska nära TV-boxen om ni vill ha TV via fibern.

Ni som inte har begärt hjälp med grävning på egna tomten kan även utföra detta. När ni grävt färdigt kan ni ringa Hans Segerhjelm (070-6516156) eller Göran Salmonsson (070-6371693) för erhållande av fiberrör så att ni kan återställa efter grävningen. Utomhusboxar är beställda och vi återkommer när de kan levereras.

När det är dags för fiberblåsning behövs tillgång till fastigheten. Om ni ej är på plats då ber vi er märka upp nycklar med fastighetsbeteckning angiven. Dessa kan lämnas in på Fjällbua.

Vi skall via hemsidan meddela när det är tid och plats för kommande grävningar.

Grövelsjön 2020-07-21
Grövelfiber Ek. För.
Styrelsen

5 svar på ”Info till nya medlemmar inför fiberinstallation

 1. Siktar på att åka till stugan i slutet på vecka 33
  Finns det någon chans att utomhusboxarna kommit då? Vi har en bit att åka och skulle gärna göra klart allt redan nu och även lämna en nyckel på Fjällbua

 2. Hej,
  Om man har grönt ”fiberrör” in till mediacentral i huset, är det något ytterligare man behöver göra innan fiberinstallation?
  Undrar
  Hans, Björnliden

 3. Hej!
  Jag är kassör i en stugförening som äger två stugor i Storsätern, Grövelsjön. Det är en stugförening som drivs av personalen på Arbetsförmedlingen. Stugorna går under namnet ”Ams-stugorna”. Vi är intresserade att ansluta till fiber, vi undrar över kostnad och hur man går tillväga?
  Med vänliga hälsningar
  Susanne Pettersson-Graff
  telefon 073-0881049 eller 076-1178736
  mailadress susanne.pettersson-graff@arbetsformedlingen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *