Kopplingsbox för fastighetsanslutning

Vi har nu fått några kopplingsboxar som ska användas på alla hus och som slangen dras till. Den bör sitta på ytterväggen. Vi meddelar senare våra medlemmar om var och när ni kan hämta era kopplingsboxar. Just nu har inte den stora leveransen kommit!

Här kommer en bild på boxen och två anvisningar i pdf-format att läsa. Kopplingsbox-02.pdf och Kopplingsbox-03.pdf

Kopplingsbox och 10 meter fiberkabel

Kopplingsbox och 10 meter fiberkabel

3 svar på ”Kopplingsbox för fastighetsanslutning

 1. Hej!
  Jättebra med all information nu på hemsidan om hur fibern kommer ända fram till väggen och hur dosorna ser ut etc. Det jag tycker saknas, och som jag tror fler undrar över, är hur det skall gå till inne i huset. Kan man t.ex. dra sin ”inomhuskabel” vidare i huset innan man placerar routern? Dvs det är ju inte säkert man vill ha routern där kabeln kommer in från väggen.
  Lägg gärna ut lite info om det här i anslutning till utomhusboxen. 🙂

 2. Informationen är bra men jag tycker mig inte hitta svar på en del av mina funderingar.
  Efter uteboxen har jag har ev tänkt att dra ”innekabeln” genom ett kallförråd för att sedan ansluta utrustningen inne i huset, kan/får man göra detta eller finns det andra rekommendationer?
  Jag undrar om Grövelfiber har gjort någon överenskommelse med någon som kan hjälpa till med arbetet inne i huset, bl.a. borrning för att få upp uteboxen?
  Lite förvirrande vad som ankommer på mig som fastighetsägare men har jag tolkat det rätt att om uteboxen är uppsatt så gör entreprenören allt fram tom denna annars får jag själv ansluta kablaget i uteboxen?

 3. Hej!

  Tack för informationen på hemsidan!

  Även jag tycker kanske att det saknas lite praktiska detaljer. Har just åkt upp en extra tur från Stockholm till Björnliden för att markera utedosans position på huset. Trodde att jag hade allt klart för mig, men genast uppstod lite frågor:

  – Skall utedosan sitta i direkt anslutning till hålet i ytterväggen?
  – Eller kan man dra fibern från utedosan utvändigt på huset till hålet (för att slippa gräva 10 -15 meter extra)? Alternativt klamra fast ”jordkabeln” (slangen) på huset?
  – Om utedosan sitter i direkt anslutning till hålet, kan hålet genom väggen göras efter grävning och uppsättning av utedosan?
  – Behövs det en installatör inomhus för att koppla in fibern inomhus till mediaomvandlaren (fibermodemet)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *