Statusuppdatering torsdag vecka 34

Under vecka 36 börjar älgjakten i Särna och det kan innebära att arbetena för vissa eller alla arbetslag avstannar… vi får återkomma om det då.

Arbetslag 1 med en större maskin är nu inne i Storsätern och forsätter med det i nästa vecka (35). De fortsätter sedan norrut från Storsätern upp i riktning mot Grövelsjön och tar alla andra områden efter den sträckningen.

Arbetslag 2 kör också med en större maskin. De är redan inne i Västsätern, då Ollarsliden gick fortare och bättre än väntat. De är dock inte helt klara inne i Ollarsliden, några tomter och vägövergångar är kvar att göra, samt en del återställning. Om det blir något arbete på Västsätern under vecka 35 är inte klart då nuvarande maskinföraren ska ha semester och det är fortfarande oklart ifall man får tag på en ersättare. Återkommer så fort vi vet mera.

Vår plan är att markentreprenaden ska vara klar i slutet på september, inklusive återställning. Vi återkommer med nya statusrapporter minst 1-2 gånger i veckan.

En del undrar vem som bestämmer i vilken ordning markentreprenaden sker. Det gör PeRo i princip helt själva efter tillgång på maskiner och personal. Grövelfiber lägger sig inte i det, bara att tidplanen håller och allt blir klart i tid.

På baksidan av Fjällbua

På baksidan av Fjällbua

Redan inne på Västsätern

Redan inne på Västsätern

2 svar på ”Statusuppdatering torsdag vecka 34

  1. oj, det var väldigt vad killarna jobbade i ollarsliden. tog ju bara någon dag sen försvann dom! tycker dom borde få uppmuntran för deras snabba insats. trodde det skulle ta längre tid igenom området.

  2. De hann långt på Västsätern i förra veckan, nästan ända fram till sista fastigheten! Denna vecka står det dock still p.g.a semester.

    I Storsätern var de på Nyhemsvägen när jag cyklade förbi för bara någon timme sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.