Påminnelse till alla medlemmar

Tiden går fort och vi måste påminna alla medlemmar om vad som är deras ansvar för att detta fiberprojekt ska bli klart i tid och så billigt som möjligt. Grävningen/plöjningen är sedan länge klar i Björnliden, Lövåsen, Sågbäcken och Sågliden. Vi är snart klara i Storsätern, Ollarsliden och Västsätern. Sedan väntar Huskläppen, Västerbäcken, stugområden nära Samevägen och Grövelsjön på sin tur.

Har ni gjort eller tänker snart göra klart era åtaganden? Det är fastighetsägaren som ansvarar för följande:

  1. Att ett dike för slangen är grävt på sin tomt. Ni som beställt tomtgrävning av PeRo behöver inte tänka på denna punkt, då det sker i samband med att arbetslagen kommer förbi era fastigheter.
  2. Att utedosan är monterad på fastigheten och slangen är eller kommer att dras dit
  3. Att hål är borrat genom ytterväggen bakom dosan
  4. Att fiberkabeln för inomhusbruk som medföljer utedosan är monterad enligt anvisningar. D.v.s. den änden med kontaktdon ska vara inomhus och den änden utan kontaktdon ska vara upprullad i utedosan på ytterväggen. Ta till 0.5 meter extra längd på insidan och rulla upp cirka 5 varv i utedosan så det finns cirka 2 meter där. Resterande längden på fiberkabeln kan ni kapa av. Allt detta står i anvisningarna som medföljer dosan och de finns även här på vår hemsida i tidigare texter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.