Gå med nu, snart är det för sent ifall ni vill ta del av generösa bidrag!

Torsdagen den 31 januari 2013 är absolut sista anmälningsdagen för er som vill ha chansen att ansluta er fastighet till Grövelfibers framtida fibernät och ta del av generösa bidrag på upp till 70 procent av den totala projektkostnaden. Det enda ni förbinder er för är att betala in 100 kronor i en insats i föreningen (som kan fås tillbaka vid utträde), samt 200 kronor i årsavgift för 2013. Är ni osäkra och inte vet hur ni ska göra, gå med, allt ni kan förlora är i så fall 200 kronor!

Den som anmäler sig efter den 31 januari 2013 kommer att hamna på en turordningslista och kan få ta del av bidragen ifall tidigare anmälda intressenter hoppar av. Hamnar man till slut i kön utanför det antal anslutningar vi ansökt bidrag för, kommer de att ändå kunna ansluta sig till fibernätet, men till en högre anslutningskostnad.

VAD FÅR MAN SOM MEDLEM OCH VILKA VILLKOR GÄLLER?

  • En rösträtt vid föreningsstämman som i vår/sommar kommer att besluta ifall vi går vidare och verkligen börjar bygga fibernätet. Efter att stämman sagt ja, kommer avtal att skrivas med alla medlemmar som vill gå vidare och ansluta sig till det framtida fibernätet. De som vid denna tidpunkt ångrar sig kan med andra ord hoppa av och förlorar endast 200 kronor (sin betalda medlemsavgift för 2013)!
  • Möjlighet att ansluta sig till ett höghastighetsbredband (100 Mbit), ett grundpaket med cirka 20 TV-kanaler och telefoni via fiber för dryga 300 kronor per månad. Exakt utbud och pris är ännu inte bestämt! OBS! Gäller för privatpersoner. Företag eller privatpersoner som vill ha högre hastigheter, större utbud eller distribuera till flera kommer att få andra prislistor.
  • Anslutningsavgiften är inte heller bestämd för det beror på antalet medlemmar som ansluter sig och hur anbuden för framtida plöjningen/grävningen av fibernätet kommer att gå. Dock så finns det ett tak för anslutningskostnaden fram till tomtgräns på 15 000 kronor för privatpersoner som anmält sig före 1 februari 2013. Vår förhoppning är att hamna en bra bit under det, men kan i dagsläget inte garantera något mer.
  • De som skriver på anslutningsavtal efter att stämman sagt ja kommer att förbinda sig till tre dagars dagsverken a 8 timmar, då detta projekt förutsätter ett lokalt engagemang och frivilligarbete för att kunna lyckas. Vill man inte eller inte kan utföra dagsverken, få man antingen låta någon annan utföra dem åt sig eller betala en av föreningens projektanställda som utför dem. Exakt hur detta går till är inte heller fastslaget.

Ta chansen att höj era fastigheters värde genom att anslutna dem till ett modernt fiberoptiskt bredbandnät. Ni har sedan möjligheten att arbeta på distans eller ta med er upp arbete och stanna här lite längre och kunna kommunicera via ett stabilt fibernät. De som vill kan också bosätta sig här nu när det finns moderna kommunikationer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.