Många nya anslutningar klara för etapp-2

Inomhus sitter en CPE-box

Nu kan många av våra nya medlemmar få igång sitt fiberbredband. Vi har blåst och svetsat fiber samt konfigurerat nya switchar i nod-husen. Enklast att kolla om sin anslutning är igång är att först se att POWER och WAN-lampan lyser på CPE-boxen som sitter inomhus hos er. Gör den det så kontrollerar ni att er adress finns med på tjänsteportalen. Länk finns här i menyn på Grövelfibers hemsida eller på direktlänk: https://portalen.openuniverse.se/

Mata in postnummer 79091, välj sedan er gatuadress och därefter gatunummer, finns den med i listan är det bara att välja den tjänsteleveratör man vill ha samt hastighet och övriga tjänster. Finns inte er adress med, så kommer den med inom någon vecka. Lycka till! Så här bör lamporna lysa ifall ni kopplat in en dator/router på LAN1.

Lampor på en fungerande CPE-box

Lite mera information om teknik och tjänster

Grövelfibers kommunikationsoperatör är Open Universe och det är dem som vi använder oss av för att koppla upp oss på Internet med. De har sedan en mängd tjänsteleverantörer anslutna som vi som medlemmar/slutkunder kan välja emellan.

Här nedan kommer lite mera information om CPE-boxen som Open Universe kallar tjänstefördelaren, som sitter inomhus hos er som beställt fiber via Grövelfiber.

CPE-Box
Om tjänstefördelaren i din lägenhet är av modell Inteno XG6846 är uttagen/portarna programmerade enligt nedan:

LAN 1 (Röd) Internet/Telefoni
LAN 2 (Gul) Internet/Telefoni
LAN 3 (Grön) TV
LAN 4 (Blå) TV

Om tjänstefördelaren är av modell Inteno XG6749 (8 portar) gäller följande:

Port 1-2 Internet/Telefoni
Port 3-6 TV
Port 7 Internet/Telefoni
Port 8 Lägenhetstjänst (Används av fastighetsägaren)

Om du inte får igång dina tjänster, läs noggrant instruktionen från din tjänsteleverantör. Det kan finnas alternativa sätt att koppla in TV- och telefoniutrustning.

Ett svar på ”Många nya anslutningar klara för etapp-2

  1. Nu är vår fiberansutning igång på Olåvägen 5 och fungerar perfekt!
    Tack alla i styrelsen för Grövelfiber! Det är ju ett mycket stort arbete att planera, kommunicera, avtala och genomföra en fiberutbyggnad och nu är det på plats! Tusen tack för ert insats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *