Statusuppdatering tisdag vecka 33

Vår plan är att markentreprenaden ska vara klar i slutet på september, inklusive återställning av all uppgrävd sten. Efter dagens bygg- och styrelsemöte tror vi att den tidsplanen kan hålla, då vi snart får fler maskiner.

Arbetslag 1 med en större maskin lägger ned slang efter väg 1058, kör vidare upp mot Storsätern. De fortsätter sedan med huvudledningen genom Storsätern och därefter tar de vägen norrut upp mot Grövelsjön. Vi får återkomma mera exakt i slutet på denna vecka eller i nästa vecka hur det går för dem.

På måndag i vecka 34 får vi ett nytt arbetslag som också kör med en större maskin. Vi kallar dem hädanefter arbetslag 2. De startar väster om Grövlan i höjd med Storsätra och lägger ned slang västerut mot Ollarsliden och Västsätern. De kommer också att utföra tomtgrävningar i nämnda områden.

Ett nytt arbetslag (arbetslag 3) med mindre maskiner väntas hit vecka 35 och börjar med tomtgrävningar inne i Storsätern och tar sedan vägen upp mot Grövelsjön och följer i fotspåren efter arbetslag 1.

Fiberblåsning pågår just nu i Sågbäcken.

Vi återkommer med nya statusrapporter minst 1-2 gånger i veckan

6 svar på ”Statusuppdatering tisdag vecka 33

  1. När fibern är blåst hur ser tidsplaneringen ut och hur kommer det att fungera med fiberkonverter, val av fiberleverantörer mm?

  2. Ska verkligen stora grävmaskiner göra grävningar in på tomterna i Ollarsliden ?
    Vem står för skador på naturen mm orsakade av dessa maskiner ?

    • På de ställen där de kan komma åt kör de med den större maskinen. Det ska inte bli så mycket skador och 1 år efteråt kommer det knappt att synas att man lagt ner fiber… Redan nu är det svårt att se dragningen på många ställen uppe på Björnliden, Lövåsen och Sågbäcken och då har det bara gått några veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.