Avtal skickade till alla medlemmar

Per, Stina och Anders arbetar med avtalen och ordnar med alla kuvert

Per, Stina och Anders arbetar med avtalen och ordnar med alla kuvert

I fredags postade vi cirka 250 stycken kuvert med avtal till alla privata medlemmar. Företag får sina avtal några dagar senare. Ni som väljer att skriva på och binda er för en fiberanslutning måste tänka på att vi vill ha tillbaka vårt exemplar av avtalet senast den 10 februari för då går vi vidare och gör vår slutprojektering. Tänk på att postgången tar någon dag.

Endast de som skriver på ett avtal förblir medlemmar i Grövelfiber Ekonomisk Förening och blir därmed delägare av ett fibernät som har ett investeringsvärde på dryga 6 miljoner kronor, varav mycket är bekostat av bidrag från Jordbruksverket, Länsstyrelsen Dalarna, EU och PTS.

2 svar på ”Avtal skickade till alla medlemmar

 1. Angående intresseanmälan från Björnliden 195, Thomas Asp
  Jag har anmält intresse för fiberanslutning men på sista tiden blivit mycket tveksam till kostnaderna för installation och framförallt driften.
  Med en utbyggnad av 3G och kanske även 4G kommer våra behov av nätuppkoppling med marginal att mötas med dessa.
  Går det då att motivera att göra en investering i den här storleksordningen? Vad är fördelarna med fiber??
  Mvh och ett stort tack för allt det arbete ni lagt ner (imponerande)
  Thomas Asp
  Björnliden 195
  073 765 63 62

  • Hej och tack!

   En fiberanslutning är i en helt annan klass än en 3G eller 4G uppkoppling. De som har haft fiber tidigare och sedan flyttar till ett hus utan vet vad jag pratar om…

   Nackdelen med fiber är investeringskostnaden, i detta fall 15 000 kronor som i och för sig inte är så mycket.

   Fördelar fiber vs trådlöst
   • Framtidsäker. Tänkt tillbaka 10 år och fundera på kraven då och tänkt sedan fram 10 år. Fibern behöver inte bytas på 40-50 år då kapacitetet i själva fibern kan tusenfaldigas många, många gånger. Skulle man tvingas byta den är det enkelt att riva bort den och sedan blåsa i en ny fiber i slangen utan att behöva gräva.
   • Ingen trafikbegränsning. Med 3G/4G sätts en överföringsgräns per månad som ganska fort nås om man är en aktiv familj med barn där man använder Internet, ser på TV och då kostar det mycket mera per månad. Dagens datorer/smarta telefoner uppdaterar sig hela tiden och det blir mer Mb än man anar.
   • Täckning och stabilitet, med fiber är du ANSLUTEN punkt slut. Många stugor här uppe har inte ens en stabil 3G täckning och det varierar väldigt beroende på väder och antal aktiva uppkopplingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *